[ Rasvjeta ]

Vaš prostor u novom svijetlu

Kako biste oplemenili svoj prostor, učinili ga funkcionalnijim i atraktivmijim bitno je da imate adekvatnu rasvjetu. Raspored svijetala, njihova jačina, boja i pozicija mogu stvoriti totalno drugačiji ambijent i prostor. Ukoliko je prostor adekvatno osvijetljen može djelovati otvorenije, prozračnije, svježije, pa čak i veće. Osim toga funkcionalnost svijetala postiže se dobro osmišljenom i realizovanom rasvjetom. Radna i dnevna soba, kao i kupatilo iziskuju kvalitetnu rasvjetu, jer su to prostorije u kojima je bitna preciznost i koncentracija.

Osim toga, svijetlo značajno utiče na raspoloženje i psihičko stanje ljudi. Svjetliji prostori bude pozitivne emocija i utiču na njihovu radnu sposobnost, tako da se dobro osmišljenom i postavljenom rasvjetom može poboljšati produktivnost i vaše ukupno zadovoljstvo. Osvjetljenje ima i dekorativnu funkciju, pa tako imate i led trake sa svijetlima iznad kuhinjskih elemenata, šankova, gipsanih radova i spuštenih plafona, koje mogu potpuno promijeniti doživljaj prostora. Važno je na vrijeme razmišljati i o svjetlima, tako da kada se kontaktira dizajner enterijera treba kontaktirati i “light dizajnera”, kako bi se simultano osmišljavao cjelokupan prostor uključujući i spoljašnji ambijent terasa, vrtova i drugih prostora. 

Gradient tim ima višegodišnje iskustvo u planiranju i realizaciji rasvjete koja upotpunjava prostor. Možete nas kontaktirati i dogovoriti izlazak na teren i pristup izradi plana rasvjete. 

Zakažite sastanak

Zakažite sastanak kako bi ste saznali više o nama i dobili ponudu u najkraćem roku.