[ Elektronski sistemi zaštite ]

Bezbjednost i funkcionalnost na prvom mjestu

Kada završimo grube i zanatske radove, pažnja se usmjerava prema bezbjednosti Vaše  nekretnine.

 

Kako biste se osjećali bezbjedno i komforno u sopstvenom domu neophodno je odbarati odgovarajući sigurnosni sistem, zato biramo detektore pokreta, koji će detektovati neovlašćeno prisustvo i kretanje u vašem prostoru.

 

U želji da odaberete najbolji sistem, naš tim će vam predočiti sve opcije i preporučiti odgovarajući detektor pokreta na osnovu vrste i namjene prostorije. Ukoliko posjedujete kućnog ljubimca, to neće biti problem. Sam sistem moguće je podesiti tako da detektori ne reaguju na boravak sitnih životinja u prostoriji.

Detekcija loma stakla i otvaranja vrata i prozora

Bezbjednost vaše nekretnine može se jednostavno obezbijediti uz pomoć detektora koji reaguje na razbijanje stakla na prozorima i vratima. Uključivanjem noćnog režima rada vaše alarmne centrale detektori loma stakla u kombinaciji sa detektorima otvaranja vrata i prozora će vam omogućiti detekciju neovlašćenog ulaska dok se vi neometano krećete po kući.

Spoljašnja zaštita prozora – Sprečava provalnike

Kako biste preduprijedili provale i krađe nudimo vam najsavremenije mehanizme zaštite. Nezavisno od toga da li se nalazite u objektu ili ne, sistemi perimetrijske zaštite i detektori namijenjeni za spoljašnju montažu detektovaće svaki neovlašćeni ulazak na vaš posjed i time potencijalno spriječiti ne samo krađu dragocjenosti, već i fizički napad na vas ili vašeg ljubimca.

Uzbuna – Sprečava krađu i napade u širokom opsegu

Alarmne sirene i svjetlosna signalizacija odličan su način prevencije provale, ali i alarmiranja ukućana, komšija i nadležnih da se u vašem objektu nalazi “nezvani gost”. Posebno je značajan psihološki uticaj, koji ogromna buka i svjetlosna signalizacija imaju na provalnika, koji se odmah odlučuje na bijeg, često odustajući od plijena ukoliko je do njega došao. Na taj način spasićete ne samo svoju imovinu već i živote svoje porodice, komšija i ljubimaca.

Detekcija požara – Najznačajnije ulaganje

Statistika pokazuje da je vjerovatnoća da u stambenom objektu izbije požar čak 70 odsto veća nego da će u njega ući provalnik. Detektori požara su najznačajnija investicija, što pokazuje i činjenica da svaka zgrada i poslovni objekat posjeduju po jedan u svakoj prostoriji. Detektori požara su u stanju da prepoznaju prisustvo dima kao i povećanje temperature u prostorijama i time izbjegnu katastrofu i spase živote i objekat.

Potpuna kontrola u vašim rukama

Povećajte kontrolu nad sigurnošću svoje nekretnine uz sistem potpune kontrole. Ovo omogućava bezbrižno napuštanje doma i uživanje u putovanju, eliminirajući potrebu za angažovanjem obezbeđenja ili traženjem pomoći od komšija. Sistem obezbeđuje da vaša nekretnina bude sigurna i kada niste prisutni.

Analogne kamere – Osnovni video nadzor

Analogne kamere predstavljaju video nadzor sa megapikselnim rezolucijama, pa ukoliko već posjedujete stariji analogni sistem video nadzora, možete na postojeću instalaciju nadograditi video nadzor u rezolucijama do 4 megapiksela. Kamere koje koristimo posebno su dizajnirane da se uklapaju u vaš enterijer i eksterijer, ne narušavajući estetiku, ali i bezbjedno sakrivene. 

IP kamere – Za detaljniji nadzor

Za one koji žele još bolju zaštitu i više opcija predlažemo IP sistem video nadzora, koji omogućava montažu kamera mnogo većih rezolucija od analognih. Za prenos signala IP kamera može da se koristi postojeća računarska mreža ili internet konekcija, što znači da kamera može da se nalazi na jednom mjestu, a da se snimanje sadržaja vrši bilo gdje na svijetu. IP sistem video nadzora pruža i mnoge druge mogućnosti kao što su: detekcija prelaska određene linije, nestalih i ostavljenih objekata, brojanje ljudi i mnoge druge opcije. 

Aplikacije – Daljinska kontrola sa bilo kog mjesta

Među sigurnosnim sistemima nalaze se i brojne aplikacije, kojima možete pratiti dešavanja u svom objektu posredstvom mobilne ili PC aplikacije gdje god da se nalazite. Aplikacije vam daju mogućnost da pratite trenutna dešavanja kao i da pregledate arhivske snimke u željenom vremenskom intervalu. Ovim aplikacijama možete upravljati i PTZ kamerama ukoliko ih imate na objektu. Ovo je jedan od najsavremenijih načina zaštite, koji posjeduje mnoštvo kako privatnih, tako i javnih građevina. 

Kontrola pristupa – Zabranite ulazak u prostorije

Opcija kontrole pristupa podrazumijeva sprečavanje ulaska u prostorije i objekte neovlašćenim osobama. Funkcioniše tako što je za ulazak u određenu prostoriju potrebno da očitate RFID karticu, tagove ili unesete šifru kako bi sistem omogućio da se vrata otvore. Ovo je veoma česta opcija ne samo za stambene objekte, nego i za poslovne prostore. Možete izraditi onoliki broj kartica ili tagova, koje su potrebne članovima vaše porodice i osobama od povjerenja.

Evidencija radnog vremena

U pitanju je sistem koji se može podvesti pod sigurnosti, jer ima dvije opcije. Evidencija radnog vremena može da se koristi i kao sistem kontrole pristupa, ali i samo kao sistem evidencije prisutnosti na osnovu kog može da se generiše izvještaj o broju provedenih sati u određenoj prostoriji. Ukoliko zaposleni imaju potrebu za službenim izlascima ili pauzu provode van objekta, sistem pruža mogućnost izbora razloga odsustva koji će kasnije da utiče na obračun provedenih sati na radnom mjestu ili o opravdanim/neopravdanim izlascima. 

Interfoni – Tradicionalni oblik zaštite

Interfoni su već dobro poznati sistemi zaštite koji se baziraju na audio i video identifikaciji. Svaka moderna zgrada posjeduje interfon, a taj oblik sigurnosne zaštite pogodan je i za poslovne prostore. Da bi posjetilac ušao u dvorište ili kuću mora da pozvoni na malo zvono i da se predstavi kada se osoba iz kuće “javi”. Takođe, postoji i video identifikacija, koja podrazumijeva kameru postavljenu iznad zvučnog interfona, tako da možete i vizuelno osmotriti posjetioca i odlučiti da li ćete mu elektronski (pritiskom na dugme) otvoriti vrata ili ne. 

Zakažite sastanak

Zakažite sastanak kako bi ste saznali više o nama i dobili ponudu u najkraćem roku.