Velux krovni prozori, tradicija kvaliteta duga 80 godina

U kontinuitetu od 80 godina, u preko 40 zemalja, VELUX kao brend gradio je povjerenje, dugotrajnost kvaliteta, besprekoran i cjelokupan servis.

Davne 1941. godine preduzetnik i pronalazač iz Danske, Villum Kann Rasmussen došao je na ideju kako da mračne tavane i neiskorišćena potkrovlja pretvori u životni prostor pun svjetlosti i svježeg vazduha. Do tada u svijetu arhitekture za osvjetljenje poslovnih i stambenih objekata gradili su se atrijumi i svjetlarnici, tako da su se građevine formirale oko unutrašnjosti dvorišta.

Ovaj tip gradnje se najviše koristio za komercijalne i javne institucije dok su prostori ispod krovova u privatnim kućama i dalje ostajali tamni i neiskorišćeni. Prvi krovni prozor, Villum Kann Rasmussen, patentirao je 1942. godine i od tada, skoro 80 godina, njegova kompanija VELUX proizvodi krovne prozore koji su prepoznatljivi po svedenom dizajnu, funkcionalnosti i visokom kvalitetu.

Kako u svijetu, tako i u Crnoj Gori prva asocijacija na krovne prozore jeste ova kompanija. VELUX je sinonim za dobrog i pouzdanog partnera koji vodi računa u poštovanju visokih standarda u proizvodnji i servisiranju krovnih prozora. U kontinuitetu od 80 godina, u preko 40 zemalja, VELUX kao brend gradio je povjerenja, dugotrajnost kvaliteta, besprekoran i cjelokupan servis.

VELUX stručnjaci kako tada, tako i danas pomažu u rješavanju dilema i nedoumica, te daju odgovore na pitanja i najadekvatnija rješenja, u ugradnji i zamjeni krovnih prozora. Najčešće dileme su:

  • koji krovni prozori su najadekvatniji za dati prostor
  • kako pravilno ugraditi prozore u novim ili već postojeći potkrovljima
  • naći najbolje rješenje za regulisanje svjetlosti i dotok svježeg vazduha
  • kako putem krovnih prozora smanjiti zasićenost vazduha vlagom i spriječiti kondenzaciju
  • koju vrstu roletni koristiti u zaštiti od sunca
  • koji su benefiti prozora kada je u pitanju energetska efikasnost
  • kada je potrebno mijenjati prozore
  • koliko je garancija na prozore i roletne

Na ova i mnoga druga pitanja za besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake, koji će vam pomoći da nađete najbolje rješenje za vaš prostor.

Tokom proljeća se najčešće odlučujemo za promjene i adaptacije u kući i stanu i zato je VELUX Crna Gora za sve kupce obezbijedio dodatne cjenovne povoljnosti pri kupovini.